Wanted
27 september 2022 Blog

Bij ons is Slack onmisbaar voor snelle en efficiënte communicatie

Wij krijgen regelmatig de vraag welke tools / software wij op kantoor gebruiken. In een aantal blogs vertellen wij hier natuurlijk graag meer over. Omdat wij binnen Zenda Support heel snel willen communiceren met elkaar, hebben we een tool gezocht die hierbij helpt. We gebruiken hiervoor al jaren Slack! Grappig dat we nog steeds vaak horen “huh, Slack, wat is dat?”. Nou, dat leggen we graag uit!

Wat is Slack?

Slack is een messaging app, maar dan net even anders, completer en overzichtelijker!

Naast dat de tool hetzelfde kan als bijvoorbeeld Whatsapp, berichten naar elkaar versturen, gaat het veel verder dan dat. Het is een tool die multi platform gebruikt kan worden binnen teams. Je kan Slack qua kanalen indelen in werkgroepen, projectteams, afdelingen, onderwerpen etc. Zo hebben wij bijvoorbeeld het kanaal “Aanvragen”. In dit kanaal delen we de door ons ontvangen aanvragen met de mensen voor wie dit relevant is. Iedereen die het moet weten ziet dan direct dat deze aanvraag er is en kan meedenken als er bijvoorbeeld wordt gevraagd wie we kunnen aanbieden. Als je dit per mail zou doen, dan is de kans groot dat of niemand reageert of juist iedereen met een “reply to one”. Wij hebben inmiddels diverse handige kanalen waardoor er bijna geen interne email meer wordt verstuurd.

Je kan ook “old school” bijna IRC achtig met elkaar één-op-één chatten, leuk en handig! Zo hoef je niet steeds bij een collega langs te lopen of iemand op te bellen. Natuurlijk doen we dat ook, maar Slack neemt wel een hoop onrust weg en zorgt voor snelle efficiënte communicatie. Voor de mensen die meerdere dingen tegelijk kunnen, kan je ook gewoon iemand “slacken” met een vraag die je toevallig net krijgt van een opdrachtgever die je aan de telefoon hebt.

Er kan nog veel meer mee. Voorbeelden zijn het snel delen van bestanden, het zoeken van berichten, koppelen met ons CRM, Trello en Dropbox en ga zo maar door. We hebben in coronatijd de premium versie aangeschaft, hiermee kunnen we ook goed videobellen met elkaar. Zelfs onze dagstart doen we nog wel eens via Slack.

Hoe is Slack eigenlijk ontstaan?

Per toeval! Het was destijds, in 2013, niet de bedoeling er een miljarden bedrijf van te maken zoals dit vandaag te dag is. De tool is ontwikkeld door een bedrijf dat games ontwikkeld en werd in 2013 gebouwd om snel binnen de diverse teams te kunnen communiceren. De tool was zo handig in gebruik dat het in de markt werd gezet. In 2021 werd Slack dagelijks door 12.000.000 users gebruikt.

Weet je trouwens wat Slack betekend? Searchable Log of All Conversation and Knowledge (vertaling: doorzoekbaar logboek van alle gesprekken en kennis).

Overname door Salesforce

Hoe bizar kan iets lopen? In 2013 bedenken je een handige tool voor je eigen bedrijf. Enkele jaren later wordt het door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. In december 2020, ongeveer 7 jaar na oprichting, koopt Salesforce de tool voor een bedrag van jawel….hou je vast: € 27,7 MILJARD dollar…..miljard inderdaad!

Inmiddels is Slack voor ons echt onmisbaar op kantoor!

Welke tools gebruik jij het liefst?

Laat het ons weten!

Welkom bij Zenda!

Jij en jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! We bieden iedereen een ontwikkeltraject op maat en zorgen ervoor dat jij happy bent! En o ja….iedere IT held heeft bij ons recht op een leaseauto, ongeacht jouw werkervaring! Join the team!
Bekijk vacatures