Wanted
26 september 2022 Blog

Online communicatiemogelijkheden om efficiënt vanuit huis samen te werken

Vanuit huis inloggen op jouw laptop om vanaf afstand (samen) te kunnen werken. Inmiddels ben je er waarschijnlijk wel aan gewend, want het Coronavirus zorgde dit voorjaar voor een versnelling van het thuiswerken. Voordat het virus zijn intrede nam, waren één tot vaak maximaal twee werkdagen vanuit huis sociaal geoorloofd. Vandaag de dag weten we niet meer beter en zie jij jouw collega’s vooral via de webcam.

Thuis werken

Waar je begin dit jaar allerlei thuiswerktips, ontspanningsmogelijkheden en webinars tegenkwam, lees je momenteel veel minder over de online communicatiemogelijkheden om efficiënt samen te werken. De content hype is er waarschijnlijk al vanaf, terwijl de maatregelen rondom het Coronavirus weer worden aangescherpt. De hoogste tijd dus om jou eens bij te praten hoe wij dat binnen Zenda Support aanpakken!

Efficiënt samenwerken en communiceren via Slack

Bij Zenda werken wij al jaren met Slack. Deze Cloud gebaseerde software is voor ons een onmisbare communicatietool bij een efficiënte samenwerking tussen onze teams. Van sales tot office management en van recruitment tot fieldmanagement. Slack biedt ons de mogelijkheid om gemakkelijk vragen aan elkaar te kunnen stellen, snel antwoord te krijgen en updates te kunnen sturen. Via de verschillende werkgroepen zorgen we ervoor dat zij die het bericht moeten lezen, het bericht ook echt ontvangen. Zo krijgt bijvoorbeeld bij een nieuwe aanvraag van één van onze opdrachtgevers iedereen die betrokken is bij het zoeken naar en aanbieden van IT helden dit bericht te zien. Bovendien zie je ook direct wie er al gereageerd heeft op een vraag.

Slack is voor ons de ideale communicatietool, omdat we het kunnen integreren met veel van onze andere software pakketten. Wanneer we in ons CRM systeem één van onze IT helden aan een opdrachtgever koppelen, wordt dit automatisch in Slack getoond. Daarnaast zorgt Slack ervoor dat er veel minder (eigenlijk geen) intern e-mailverkeer is, omdat we zo nauw met elkaar in verbinding staan.

Slack vs. Microsoft Teams

Is Slack dan veel beter of heel anders in vergelijking tot Microsoft Teams? Dat zul je ons niet horen zeggen. Wij gebruiken Slack al jaren en zijn erg tevreden over de goede en snelle communicatiemogelijkheden, prettige interface op zowel desktop als telefoon en het gemak om een video call in een werkgroep of 1-op-1 te starten. Vanaf onze start met Slack hebben wij deze tool omarmd, mede omdat Slack destijds mijlenver voor op Teams liep. Inmiddels werken we zo prettig via Slack dat we niet snel of graag afscheid van deze tool zouden willen nemen.

Gebruiken jullie dan helemaal geen Microsoft Teams?

Nee hoor, dat is niet het geval. Waar wij Slack voor intern gebruik ideaal vinden, gebruiken we Teams voor externe contacten zoals met onze opdrachtgevers en sollicitanten. Microsoft Teams is onderdeel van het Office 365 pakket, waardoor je geen extra licentie nodig hebt. Bovendien maken de meeste van onze opdrachtgevers en sollicitanten gebruik van of zijn bekend met Teams, waardoor je makkelijk een video call in kunt plannen.

Ook Teams biedt volgens ons veel goede mogelijkheden. Zo kun je gemakkelijk een scherm delen, je achtergrond tijdens het vergaderen afschermen en zijn er veel mensen tegelijkertijd in beeld tijdens een groepsgesprek. Teams is ook zeker geschikt voor interne communicatie en biedt veelal dezelfde dienstverlening als Slack. Bovendien is Microsoft haar communicatietool – vooral in de Coronatijd – snel aan het verrijken met allerlei extra functionaliteiten.

Of Teams bij ons ooit Slack zal vervangen? De toekomst zal het uitwijzen, maar voor nu is Slack voor ons ideaal. Het is gebouwd voor snelle communicatie en werkt erg prettig. Maar.. waar we een jaar geleden Teams nog niet gebruikten, is het nu één van onze onmisbare tools voor video calls. Oftewel: to be continued…

Met welke communicatietool werk jij graag met jouw collega’s samen?

Laat het ons weten, ook wij leren namelijk graag iedere dag weer een beetje bij!
Foto Lindsay, Danielle en Rens Zenda Support IT detachering

Welkom bij Zenda!

Jij en jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! We bieden iedereen een ontwikkeltraject op maat en zorgen ervoor dat jij happy bent! En o ja….iedere IT held heeft bij ons recht op een leaseauto, ongeacht jouw werkervaring! Join the team!
Bekijk vacatures