Wanted
26 september 2022 Blog

Doorgroeien binnen IT Support, kan dit?

Klinkt dat niet ideaal? Iedere IT held die bij Zenda Support komt werken, wil zichzelf graag blijven ontwikkelen. Ontwikkeling als persoon gecombineerd met een groei in jouw werkzaamheden zorgt er immers voor dat je uiteindelijk een mooie carrière stap kunt zetten. Dat is alleen niet van vandaag op morgen de realiteit. Juist daarom starten wij bij Zenda al bij jouw binnenkomst met het opstellen van een op maat gemaakt ontwikkelplan. Zo kunnen we samen toewerken naar een continue proces van ontwikkeling. Oftewel: we gaan samen op zoek naar jouw ultieme baan voor volop werkplezier! Dat wil jij toch ook?

IT functie doorgroeimogelijkheden

Persoonlijke ontwikkelgesprekken

Iedere medewerker van Zenda Support nodigen wij minimaal vier keer per jaar uit voor een ontwikkelgesprek. Momenteel vinden deze gesprekken vooral plaats via Microsoft Teams, maar normaal gesproken komt onze Career Manager Melvin graag bij jou langs op kantoor. Heb jij de behoefte om even uit de werkomgeving te stappen, om je te kunnen focussen op jouw toekomst? Dan gaan we samen ergens lunchen of prikken we na afloop van onze werkdag ’s avonds een vorkje buiten de deur. Door uit jouw zakelijke omgeving te stappen kun je namelijk goed brainstormen over jouw nabije en verre toekomst. Bovendien leren we elkaar hierdoor ook persoonlijk steeds beter kennen. Daar hechten wij bij Zenda veel waarde aan!

Jouw persoonlijk ontwikkelplan (POP) staat centraal

Ons ontwikkelplan bestaat uit een vierluik en ondersteunt je in jouw ontwikkeling door middel van praktijkervaring, opleiding of certificering, het vragen van feedback en de ontwikkeling van jou als mens. Als starter op de arbeidsmarkt is het volgens onze visie heel belangrijk een goede basis te leggen voor de rest van je carrière. Als je een huis gaat bouwen moet de fundering ook eerst goed zijn, toch? Door stap voor stap jouw basis verder op en uit te bouwen, en werkervaring op te doen binnen zoveel mogelijk verschillende omgevingen, ontwikkel jij jouw eigen profiel.

Volgens ons is het niet alleen de vraag wat je uiteindelijk wilt bereiken, maar vooral ook waar je dit wilt doen. In welke sector zie jij jezelf later werken? Door jouw werkervaring te combineren met certificering(en) of een (deeltijd) HBO opleiding, vorm jij jouw eigen toekomst. Wij vinden dat je het zelf moet beleven om naar jouw ideale baan toe te werken. Ieder mens is uniek, geen wens of carrière is hetzelfde. Dat maakt het voor ons juist zo leuk, maar voor jou soms wat zoeken. Daarom helpen wij je hierbij graag op weg.

Feedback omzetten naar positieve aandachtspunten

Het vragen van feedback binnen ons vierluik beperken we niet alleen tot je leidinggevende. Juist door ook jouw collega’s of misschien zelfs leveranciers hierbij te betrekken, krijg je meer inzicht in jezelf en jouw werkwijze. Deze feedback kunnen we goed gebruiken bij het verdiepen van jouw ontwikkelplan. Door dit om te zetten naar positieve aandachtspunten, ontwikkel jij je als mens en ga je ontdekken welke nieuwe, leuke dingen er zijn waarvan je eerst niet eens wist dat ze bestonden.

Een voorbeeld: Wanneer je altijd zenuwachtig bent voor een sollicitatiegesprek en jij jezelf daarin wilt ontwikkelen, is er helaas geen certificaat wat je kunt halen om daar vanaf te komen. Maar we kunnen je wel coachen hoe je iedere keer een stukje minder zenuwachtig bent. Zo ga je uiteindelijk met twee vingers in je neus een sollicitatiegesprek in! Dat lijkt misschien niet direct nodig of meetbaar zoals een certificaat, maar gaat jou in de rest van je carrière enorm verder helpen. Bovendien wordt het vanzelf meetbaar wanneer je steeds meer sollicitatiegesprekken met succes afrond! Natuurlijk coachen wij jou hier stap voor stap bij en proberen we het zo praktisch mogelijk te houden.

Groei door binnen Zenda Support

Nooit meer hoeven switchen van werkgever klinkt misschien als muziek in jouw oren. Daarmee bedoelen we natuurlijk dat je jouw hele carrière in dienst mag blijven van Zenda Support. Als starter kom je bij ons binnen als Zenda Talent. Op basis van jouw ontwikkeling groei je door naar Zenda Hero. De volgende stap is dan Zenda Super Hero. Als je dat niveau hebt bereikt en je vindt het nog altijd leuk, dan mag je onze Zenda Talents helpen met tips en tricks bij het behalen van certificaten. Ook laten we je hen graag inspireren met informatie of misschien zelfs een presentatie over jouw eigen ontwikkeltraject binnen Zenda Support.

Waarom we dat zo belangrijk vinden? Jij hebt het hele traject zelf ervaren, dus dichter bij het vuur kunnen onze Zenda Talents niet komen. Door jouw inspiratie hopen we ook hen verder te helpen en door te laten groeien naar de next step. Natuurlijk horen bij de verschillende Zenda niveaus ook leuke bijkomstigheden. Jouw carrière groei belonen wij graag met een groei in jouw leaseautomooie bonus of toffe hardware, om maar een paar voorbeelden te noemen. En ben je als Zenda Super Hero toe aan een nieuwe stap? Dan bieden wij jou intern via de VX Company Group, waar Zenda onderdeel van is, graag een toffe en interessante functie aan. Bij VX Company Managed Services bijvoorbeeld, of bij één van onze opdrachtgevers als vaste kracht.

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw carrière?

Wij zetten graag samen met jouw alles op alles om jouw droombaan te vinden. Bekijk dus gauw onze vacatures of neem contact met ons op.
Jesse Zenda Support

Welkom bij Zenda!

Jij en jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! We bieden iedereen een ontwikkeltraject op maat en zorgen ervoor dat jij happy bent! En o ja….iedere IT held heeft bij ons recht op een leaseauto, ongeacht jouw werkervaring! Join the team!
Bekijk vacatures