Wanted
15 september 2022 Blog

Vergrootglas

Als recruiter ben ik de hele dag met mensen bezig. Ik geef antwoord op vragen, bel met sollicitanten die binnen het profiel passen en verstuur af en toe ook een afwijsmail. Hoewel, af en toe is soms best regelmatig… Het is een beetje tweeledig;

Oeps..

Jij komt onze vacature bijvoorbeeld tegen op een jobboard en inhoudelijk klinkt het als de ideale functie. Je wilt graag iets anders en dus solliciteer je direct, vol enthousiasme. Op basis van jouw sollicitatie neem ik dezelfde dag nog contact met je op, want op papier is het zeker een match!
Nadat jij hebt uitgelegd wat de reden van je sollicitatie is, vertel ik je waarom wij dé werkgever zijn die jij zoekt. Ik vertel je onder andere over de detachering die wij inzetten ten behoeve van je ontwikkeling… en dan hoor ik een zucht. Je blijkt helemaal geen interesse te hebben in detachering.
Heb je onze website dan wel bekeken voordat je solliciteerde, hoor ik mezelf vragen. Nee, dat was niet het geval, je hebt geen ‘onderzoek’ gedaan naar onze visie en missie en ben blind gaan varen op de leuke vacaturetekst. Jammer, ik wens je veel succes bij je zoektocht en nodig je van harte uit voor een kennismaking met lekkere koffie als je toch nog van gedachten mocht veranderen.

Lees je goed in!

Aan de andere kant komt het voor dat ik op basis van het CV en eventuele motivatiebrief al meteen kan zien dat de sollicitant niet aansluit op het gewenste profiel. Zo is één van onze specifieke eisen dat je de Nederlandse taal goed beheerst en dat je tevens in het bezit bent van een afgeronde Mbo ICT opleiding niveau 3 of hoger. Wanneer het profiel niet aansluit, stuur ik een mail met afwijzing en ik tracht hierin altijd in te gaan op de reden van die afwijzing. En zoals ik in de blog over sollicitatietips aangaf, mag je bellen als je hierop een toelichting wenst. Maar zorg dan alsjeblieft wel dat je eerst de website en vacaturetekst goed gelezen hebt. En overtuig mij er dan van dat ik een verkeerde beslissing gemaakt heb. Wie weet zit je hier dan alsnog een keer aan tafel met die lekkere kop koffie!

Meer weten over onze aanpak?

Neem contact op met
Jesse Zenda Support

Welkom bij Zenda!

Jij en jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! We bieden iedereen een ontwikkeltraject op maat en zorgen ervoor dat jij happy bent! En o ja….iedere IT held heeft bij ons recht op een leaseauto, ongeacht jouw werkervaring! Join the team!
Bekijk vacatures