Wanted
26 september 2022 Blog

Bereid jouw IT voor op de anderhalve meter maatschappij

Waar je begin maart nog dacht een paar weken vanuit huis te moeten werken, zit je inmiddels al 1,5 maand ver van jouw collega’s vandaan. In de persconferentie van afgelopen dinsdag werd nog eens bevestigd dat we ook de komende dagen, weken en zelfs maanden rekening moeten houden met het Coronavirus. Het virus heeft ons in de ban, maar juist door het virus ontstaan ook mooie initiatieven. Creatieve ideeën, mogelijkheden of ver naar voor gehaalde projecten. Binnen Zenda Support zitten wij niet stil en denken wij na over de mogelijkheden waar onze IT helden jou graag bij ondersteunen. Het voelt misschien niet zo, maar ook nu zijn zij een waardevolle aanvulling op jouw team. Waarmee precies? In deze blog inspireren we jou graag!

Anderhalve meter maatschappij

Rutte benoemde het al meerdere keren in zijn speeches. We werken toe naar een nieuwe maatschappij waarbij we afstand houden van elkaar, maar zoals Hugo de Jonge daarop aanhaakte: waarin we meer dan normaal omkijken naar elkaar en er voor elkaar zijn. Volgens ons wordt dat niet beperkt tot privé omstandigheden, maar juist ook in zakelijke relaties.

Want terwijl jij je de afgelopen weken (samen met jouw team) volledig hebt ingezet zodat al jouw collega’s vanuit huis kunnen werken, ligt op kantoor alles even stil. Maar nu, juist nu breekt de mooiste tijd aan om daar veranderingen door te voeren. Werkplekken blijven leeg en kunnen – ter voorbereiding op de anderhalve meter maatschappij – alvast worden voorzien van de juiste afstand tussen bureaus, opnieuw worden ingericht en gepatcht. Zo zorgen onze helden ervoor dat jouw medewerkers conform de RIVM richtlijnen weer vanaf kantoor aan het werk kunnen. En dat alles, terwijl jij jouw thuiswerkende collega’s kunt blijven ondersteunen.

Hardware vervanging

Tussen alle drukte en werkzaamheden door was het tot voor kort lastig om “even” een beeldscherm of toetsenbord te vervangen voor één van jouw collega’s. Nu de voorraden van hardware leveranciers zijn bijgevuld en bestellingen weer worden uitgeleverd, is het tijd om de kantoor werkplekken bij te werken. Dat kan rigoureus, maar ook het netjes wegwerken van kabels, opruimen en onderhouden van patchkasten of -ruimtes en het herorganiseren, labelen en in kaart brengen van voorraadkasten of uitwerken van minimale voorraad behoeftes behoort tot onze mogelijkheden.

Samen werken we niet alleen aan de pijnpunten, maar controleren we of uitgegeven hardware juist is en werken we processen op papier uit, zodat jij dit in de komende maanden of jaren kan blijven gebruiken. Zo zorg je niet alleen voor overzicht en vernieuwing, maar behoudt je de nu doorgevoerde winst voor later.

Zenda’s top koeriers

Naast alle voorbereidingen op kantoor, denken we uiteraard aan de thuiswerkers. Hebben zij de juiste hardware beschikbaar, zodat ze optimaal door kunnen werken? Of missen zij een laptop, beeldscherm, een prettig toetsenbord of speciaal voor hen aangeschafte muis? Nu jouw collega’s niet op kantoor mogen of kunnen komen, brengen we het graag bij hen langs. En denk je er over na om ze te verrassen met een extra bedankje of hart onder de riem? Een bosje bloemen of iets lekkers? We nemen het graag voor je mee! We combineren de hardware levering met jouw attentie en maken er een zo efficiënt mogelijke route van.

Juist nú

Het lijkt bijna onwerkelijk: kantoren staan leeg, het openbaar vervoer ligt praktisch stil en de (snel)wegen zijn rustiger dan ooit. Maar nu, juist nú, is het de tijd om je voor te bereiden op dat wat er hopelijk snel weer mogelijk is. Probeer om te denken en maak gebruik van deze situatie. Fris alle werkplekken eens op en zorg ervoor dat jouw collega’s – zodra ze weer naar kantoor mogen komen – blij en zonder enige IT problemen aan de slag kunnen!

Mogen we jou ontzorgen? Mogen we voor jou op pad, het hele land door cruisen of de snoeren-spaghetti in jouw patchkast opruimen? We doen het graag!

Mogen we jou ontzorgen?

Mogen we voor jou op pad, het hele land door cruisen of de snoeren-spaghetti in jouw patchkast opruimen? We doen het graag! Neem gerust contact op:
Foto Lindsay, Danielle en Rens Zenda Support IT detachering

Welkom bij Zenda!

Jij en jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! We bieden iedereen een ontwikkeltraject op maat en zorgen ervoor dat jij happy bent! En o ja….iedere IT held heeft bij ons recht op een leaseauto, ongeacht jouw werkervaring! Join the team!
Bekijk vacatures