Wanted
26 september 2022 Blog

IT Support binnen een migratieproject – Patrick aan het woord

“Gedurende 5 weken heb ik, Patrick, samen met een van mijn Zenda collega’s aan een groot migratieproject gewerkt. Onze opdrachtgever in Noord-Brabant mocht dit project uitvoeren voor een van de grootste bedrijven van Nederland. Het project bestond uit het inrichten van nieuwe werkplekken in twee verschillende gebouwen. Eén van de gebouwen was een nog op te leveren gebouw en bij aanvang van de klus een bouwterrein. Hierdoor werden alle IT-professionals geacht om zowel binnen als buiten het gebouw officiële werkschoenen en een werkhelm te dragen”.

IT migratieproject

Gebouw 60: kabels, monitors en een heleboel afval

“Op onze allereerste dag kwam er een vrachtwagen met 26 pallets met beeldschermen aan die uitgepakt en gesorteerd moesten worden. Op een palet staan +/- 15 dozen met HP-monitors. Ieder doos bestond uit 1 HP beeldscherm, 1 HDMI, 1 Displayport, 1 eurostekker en 1 usb kabel. Na het sorteren hebben wij alle beeldschermen en toebehoren zo snel mogelijk verdeeld over de zes etages in gebouw 60.

De volgende dagen hebben wij de beeldschermen in de beugels op de bureaus gehangen en de kabels aangesloten. Iedere werkplek werd voorzien van 2 beeldschermen en zo’n 8 kabels. De dikte van de kabelgoten en de hoeveelheid weg te werken kabels zorgde voor een uitdaging. De kabelgoten waren namelijk net te klein om 8 kabels in weg te werken, maar met wat handigheid en doorzettingsvermogen kregen we uiteindelijk toch alles erdoorheen. Dit alles moest wel onder hoge tijdsdruk gebeuren, aangezien nog niet alle apparatuur binnen was en na de tweede week al enkele verdiepingen door de medewerkers in gebruik zouden worden genomen”.

Wegwerken kabels en opruimen

Na het installeren van alle werkplekken op verdieping 4, kregen wij te horen dat er speciale HP-laptop dockings kwamen en dat de HDMI-kabels overbodig waren. Echter kwamen er in plaats daarvan een UTP cat6 internetkabel en keyboards aan te pas. De UTP-kabels moesten we wegwerken onder het bureau in de kabelgoot. Samen met twee collega’s heb ik binnen twee uur 3 verdiepingen voorzien van de UTP-kabels en keyboards.

Natuurlijk verzamel je met al deze apparatuur ook veel afval, wat wij altijd netjes sorteren op een centrale plek. In totaal hadden we al drie grote containers vol karton verzameld! Na het afschaffen van de HDMI-kabels zijn de rest van de verdiepingen een stuk sneller gegaan en zijn we ruim op schema klaar met gebouw 60. We hebben in gebouw 60 in totaal +/-  700 werkplekken ingericht.

Vanzelfsprekend hebben we na het aansluiten van de werkplekken getest of alle apparatuur naar behoren functioneerde.

Gebouw 50 (en 10): monitors sorteren op kleur

Gedurende de laatste twee weken lag onze focus op het inrichten van de werkplekken in gebouw 50 met maar liefst 8 etages. Na het werk in gebouw 60 wisten we wat er werd verwacht en was het vooral een herhaling van de werkzaamheden. Over alle afdelingen waren al verschillende type HP-monitors verdeeld, maar men wilde graag per afdeling dezelfde type monitors zien. Een etage is verdeeld in vier delen en er waren twee type monitors in de kleuren zilver en zwart. Afhankelijk van welk type monitor het meest aanwezig was in de ruimte, hebben we de afwijkende monitors weer losgekoppeld en vervangen door de gewenste kleur monitor. Ondertussen was de facility afdeling van de opdrachtgever al bezig geweest met hetzelfde proces in gebouw 10, een klus die wij uiteindelijk van hen hebben overgenomen.

Na het (her)plaatsen van alle monitors hebben we ze aangesloten met een gecombineerde stroomkabel (2 euro naar stekker), 2 displayport kabels en laptop dockings en keyboards.

Feedback opdrachtgever

“Na afloop van het project kregen wij grote complimenten van onze opdrachtgever en de eindklant. Zij gaven aan dat het een klus onder hoge tijdsdruk was, maar dat zij zagen dat wij onze uiterste best deden, hard werkten en ook onze hand niet omdraaide voor de wat minder leuke klusjes. Zij waren dan ook enorm tevreden over onze inzet en gaven hun complimenten dan ook graag door aan Zenda Support”.

Wil jij ook eens onderdeel zijn van zo’n mooi migratieproject? Check dan onze vacatures!

Ben je opdrachtgever en heb je capaciteit nodig voor de uitvoer van een werkplekmigratie? Uiteraard staan we je graag te woord op 035 – 539 0957 of stuur een bericht
Foto Lindsay, Danielle en Rens Zenda Support IT detachering

Welkom bij Zenda!

Jij en jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! We bieden iedereen een ontwikkeltraject op maat en zorgen ervoor dat jij happy bent! En o ja….iedere IT held heeft bij ons recht op een leaseauto, ongeacht jouw werkervaring! Join the team!
Bekijk vacatures