Wanted
26 september 2022 Blog

Structurele invulling van de IT servicedesk zonder (extra) personeel

Terwijl we de piek van het Coronavirus langzaam aan achter ons laten, staat de volgende uitdaging wellicht alweer voor je. Wordt de opvolging van IT gerelateerde vragen teveel voor de huidige IT verantwoordelijke? Of wil je (zeker in deze onzekere periode) geen gedoe met het aannemen van tijdelijk personeel, maar tegelijkertijd ook geen continuïteitsproblemen? Dan biedt Zenda Support jou de geschikte oplossing!

IT servicedesk

Resource pool  / Fixed Price Sourcing

Om jou te helpen bij het inrichten en bezetten van jouw IT servicedesk bieden wij een resource pool aan. Deze pool is ideaal wanneer je niet het support en/of beheer van jouw IT omgeving (tijdelijk) wilt uitbesteden, maar de servicedesk wel op jouw eigen locatie wilt behouden. Door onze resource pool in te zetten kom je niet in de knel bij ziekte, verlof of vervanging, maar kunnen de eindgebruikers altijd terecht bij een vast team op jouw eigen locatie.

De resource pool is af te nemen op basis van ons “vaste prijs per maand” model: Fixed Price Sourcing.

Verschil met detachering

Dat klinkt wellicht als detachering, maar is het niet. Juist bij ziekte, verlof of vervanging ontstaat er dan namelijk alsnog een continuïteitsprobleem. Binnen onze resource pool is dit niet het geval en zorgen wij te allen tijde voor de bemensing van jouw team. Zo halen we alle kopzorgen bij je weg, maar behoud je de regie over het team.

Hoe werkt een IT Resource pool precies?

Tijdens het inrichten van een resource pool zorgen we allereerst voor een goede match tussen jou als onze opdrachtgever en één van onze senior IT medewerkers. Hij of zij is in de eerste lijn verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) de resource pool en is primair verantwoordelijk voor het aansturen van de door ons ingezette medewerkers. Daarover rapporteert hij of zij aan de eindverantwoordelijke. Een resource pool met medewerkers van Zenda kan natuurlijk ook onder regie van een coördinator van jouw organisatie vallen. Het is aan jou om te bepalen hoeveel regie jij wilt behouden, dit stemmen we van tevoren af en kunnen we in de loop van de tijd eventueel nog op- of afschalen.

Om daadwerkelijk te kunnen starten zorgen wij voor de sourcing van de medewerkers, kwaliteit van het team en eventueel het maken van roosters bij wisselende diensten. We bespreken samen met jou de benodigde informatie voor de overdracht en inwerkperiode en leggen dit vast in (inwerk)documentatie. Zodra de resource pool zelfstandig is ingewerkt, kunnen deze medewerkers wisselingen in het team of vervanging nieuwe medewerkers begeleiden.

De kosten voor een resource pool baseren wij altijd op een fixed price per seat, die flexibel op- en af te schalen is. Dit maakt het niet alleen voordeliger dan detachering, maar zorgt er ook voor dat jij van tevoren precies weet wat de inzet van onze medewerkers gaat kosten. Bovendien zorgen wij voor de begeleiding, ontwikkeling en opleiding van de ingezette medewerkers. Daarnaast bewaken we uiteraard het inzetpercentage van de medewerker(s). Wanneer een medewerker te vaak afwezig is of niet binnen het team past, zorgen wij voor snel voor ingewerkte vervanging.

Wil jij capaciteit op jouw IT Servicedesk zonder kopzorgen?

Dat kunnen we ons voorstellen! Wij zetten onze kwaliteiten graag in om jou te ontzorgen. Door onze resource pool in te schakelen heb je geen omkijken meer naar de bezetting van jouw IT team en kun je met een gerust hart genieten van de (hopelijk) mooie zomer! Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van het resource team van je over en bieden een zo hoog mogelijke kwaliteit en continuïteit. Uiteraard kan dit tussentijds altijd worden op- en afgeschaald, afgestemd op de bezetting van jouw eigen IT team.

Is jouw service desk toe aan een resource pool?

Neem dan gerust contact met ons op voor een offerte of meer informatie:

Welkom bij Zenda!

Jij en jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! We bieden iedereen een ontwikkeltraject op maat en zorgen ervoor dat jij happy bent! En o ja….iedere IT held heeft bij ons recht op een leaseauto, ongeacht jouw werkervaring! Join the team!
Bekijk vacatures