Wanted
27 september 2022 Blog

Kennismaking met onze collega Rens!

Wie is Rens, Accountmanager bij Zenda Support

Rens werkt sinds maart 2022 als Accountmanager bij Zenda Support. Hoog tijd om hem eens wat beter te leren kennen!

Rens, Accountmanager bij Zenda Support IT detachering

Ha Rens! Sinds maart 2022 werk je als Accountmanager bij Zenda Support. Hiervoor deed je heel wat anders, je werkte in de zorg. Hoe is deze carrièreswitch ontstaan?

Inderdaad ik werkte voorheen in de zorg, wat ik altijd met veel plezier gedaan heb overigens. De carrière switch is ontstaan omdat ik mezelf opnieuw wilde uitdagen in een geheel andere rol. De commerciële kant van een bedrijf leren kennen, maar toch de menselijke kant behouden. De functie accountmanager spookte steeds vaker door mijn hoofd, ik keek eens wat rond op Indeed en altijd als ik de functieomschrijving las dacht ik ‘dat lijkt met best leuk om een te doen.’ Nooit de stap durven zetten want ja je bent nou eenmaal opgeleid als Social Worker dus logisch dat je dan ook in het sociaal domein aan de slag gaat. Vaak sprak ik met oud Zenda medewerker Kaylie over haar werk, zij sprak altijd vol lof over haar functie hoe leuk het wel niet was om naar klanten te gaan. Om de professionals een mooie kickstart van hun carrière te geven en ze dan ook zien groeien. Toen kwam daar opeens een vacaturetekst voorbij op LinkedIn van een accountmanager bij Zenda Support waar ik helemaal op aansloeg. Ik herkende me in de profielschets en heb toen de stoute schoenen aangetrokken. Eindstand ben ik nu al 3 maanden met veel plezier in dienst bij Zenda Support.

Hoe kijk je terug op jouw eerste periode als Accountmanager?

Mijn eerste periode als accountmanager ervaar ik als leerzaam en leuk tegelijk. Ik kwam natuurlijk helemaal blanco binnen, moest van begin af aan alles leren wat komt kijken bij de functie. Gelukkig hebben wij bij Zenda een fijn team en kon ik met vragen die ik had terecht bij alle collega’s.

Omdat ik niet heel veel IT-kennis had kreeg ik een lijst met begrippen voorgeschoteld die ik moest leren. Nou leren in theorie en Rens zijn geen vriendjes. Ik dacht laat mij maar in praktijk meemaken waar ik mee moet dealen. Zodoende ben ik me veel gaan inzetten om aanvragen goed te lezen en te machten met de professionals. Als ik dan een term niet kende ging ik op dat moment wel googlen. Op deze manier had ik in mijn eerste maand een plaatsing, dat gaf me echt een super boost. Het gevoel dat je krijgt wanneer je een mooie match hebt gemaakt is alsof je de 1-0 maakt bij voetbal.

Ook vind ik het erg leuk om bij klanten op gesprek te komen. Leuke hieraan is dat je op verschillende locaties ziet hoe de ICT-afdeling is opgebouwd en te werk gaat.

 Als je een commerciële functie vergelijkt met een functie in de zorg. Waar moest je dan het meest aan wennen?

In de commerciële functie beginnen we de week en dag altijd met een week/dagstart waarin je je successen van de dag ervoor bespreekt en vooruitkijkt naar wat de doelen voor vandaag komende week zijn. Hier moest ik wel even aan wennen. Dat dwong me om elke dag vooraf alvast te bedenken wat ik wilde bereiken en dit dan ook na te streven. Ik merk dat ik dat wel fijn vind maar ook lastig want soms weet ik niet wat de dag mij brengt.  

Heb je al blunders gemaakt in jouw eerste periode bij Zenda Support? Zo ja…VERTEL!

Zeker heb ik al een blunder gemaakt! Ik vroeg aan onze careermanager wat betekend Imagenen betekende. Hij begon ontzettend hard te lachen en ik snapte er niks van, bleek dat ik het helemaal verkeerd uitsprak.

Wat doe je het liefst na jouw werk?

Na werk val ik het liefste in slaap op de bank om daarna lekker te gaan koken.  Daarna ga ik sporten of kijk ik een serie.

Als je morgen 1 dag een totaal andere functie uit mocht voeren, waar dan ook ter wereld. Wat zou je dan doen en waar zou je dit doen?

Als ik voor 1 dag een andere functie mag doen dan zou ik lachcoach worden ergens in een warm land, Mexico!

Jouw collega Freek had ook een vraag voor je: “Rens, loop je echt zoveel hard of zeg je dit gewoon zodat wij ons lui voelen?”.

Afgelopen 2 weken niet hardgelopen dus ik zeg het vooral omdat jullie je dan lui voelen.

Dank je wel Rens! Succes met imagenen!

Ben je ook op zoek naar een toffe nieuwe baan?

Of wil je eens praten over een carrière switch? Check dan vooral onze vacatures of neem contact op!
Foto Rens Zenda Support

Welkom bij Zenda!

Jij en jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! We bieden iedereen een ontwikkeltraject op maat en zorgen ervoor dat jij happy bent! En o ja….iedere IT held heeft bij ons recht op een leaseauto, ongeacht jouw werkervaring! Join the team!
Bekijk vacatures