Wanted
9 maart 2023 Blog

Omscholen naar ICT: Jouw pad naar een nieuwe carrière in de IT

Als je tijdens of na het afronden van je studie merkt dat de baan waarvoor je hebt gestudeerd toch niet helemaal bij je past, kan het lastig zijn om te bepalen wat je dan wel wilt doen. Misschien heb je interesse in een carrière in de ICT, maar vraag je je af hoe je de overstap kunt maken. Als je op zoek bent naar omscholing in de ICT, kunnen we je helpen de stappen te zetten naar een nieuwe carrière.

Omscholen ICT - Zenda Support

Omscholen ICT – Zenda Support

Overweeg een carrière in de ICT en ontdek de mogelijkheden van omscholing in ICT voor nieuwe kansen. Misschien ben je al eens van werkgever geswitched om te kijken of dat helpt of heb je met een loopbaancoach gesproken over jouw mogelijkheden. Als je twijfelt over het vervolg van jouw carrière, helpen wij je graag verder. Wanneer je namelijk merkt dat jouw interesse (of zelfs passie) voor ICT steeds vaker ter sprake komt, ben je voor omscholing in ICT bij Zenda Support aan het juiste adres!

Aan de slag in de IT zonder IT diploma

Wil jij aan de slag in de IT, maar heb je geen IT-diploma? Er zijn verschillende redenen waarom je wellicht overweegt om je te laten omscholen in ICT. Misschien heb je een verkeerde studiekeuze gemaakt, voel je je niet op je plek bij je huidige werkzaamheden of ben je simpelweg geïnspireerd raakt door de mogelijkheden in de IT. Echter, zonder IT-achtergrond kan het lastig zijn om te weten waar te beginnen en welke opleidingen nodig zijn om een baan in de ICT te vinden.

Bij Zenda kijken wij vooral naar de mogelijkheden en gaan we graag samen met jou aan de slag om jouw omscholing naar de IT branche te realiseren! Dat doen we wanneer jij minimaal een HBO opleiding hebt afgerond en aantoonbaar affiniteit hebt met ICT. Dat klinkt misschien als weinig voorwaarden vanaf jouw kant, en heel eerlijk? Dat is ook zo!

Je basiskennis vergroten met een IT Certificering

We werken samen met jou om jouw CV om te zetten naar een Zenda Support CV, zodat onze accountmanagers kunnen zoeken naar de eerste opdracht waar je werkervaring kunt opdoen en jezelf verder kunt ontwikkelen. Onder begeleiding van onze Career Managers Melvin en Roy volg je trainingen over communicatieve vaardigheden en stellen we samen met jou een persoonlijk ontwikkelplan op waarbij we kijken naar jouw interesses en gewenste richting. Vervolgens breiden we jouw basiskennis uit door middel van op maat gemaakte certificeringen zoals ITIL 4 Foundation, Azure en Windows 10. In overleg kunnen we nog een deeltijdstudie toevoegen die is afgestemd op jouw wensen en leertraject.

Begin jouw IT-carrière op de Servicedesk of in een migratieproject

Zodra onze accountmanagers een passende opdrachtgever voor jou hebben gevonden, is het tijd om kennis te maken! Jouw eerste werkervaring is veelal een functie op de servicedesk of tijdens een migratieproject. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat deze nieuwe functie even flink wennen is, begeleiden we jou tijdens dit traject intensief en in samenspraak met jouw nieuwe opdrachtgever. In de tussentijd maakt Melvin ieder kwartaal een één-op-één afspraak met je om jouw persoonlijke leertraject niet uit het oog te verliezen. Zo houden we samen scherp wat jouw doelen op de lange termijn zijn en zorgen we in een continu proces dat je jouw doelen ook daadwerkelijk behaald!

Omscholen naar de ICT: jouw carrièreswitch naar de IT-wereld!

Waarom kiezen voor een omscholing in ICT bij Zenda Support? Binnen Zenda hebben wij ontwikkeling centraal staan. Iedere persoon is uniek en daarbij horen andere wensen en ambities. Wij vinden dat je stap voor stap moet kunnen groeien. Wij duwen jou niet in een al in beton gegoten ontwikkelpad, maar werken samen met jou aan gelijkmatige groei op het gebied van IT kennis, persoonlijke ontwikkeling, type opdracht en bijbehorende certificering. We faciliteren jouw talent met het bouwen van een fundering, waar je de rest van jouw carrière baat bij hebt en wat ervoor zal zorgen dat jij jouw doelen gaat bereiken. Wij zorgen er vooral voor dat jij, ondanks de flinke verandering, happy bent!

Meer weten over IT-omscholing?

Ben je er klaar voor om de sprong te wagen en je carrière een flinke boost te geven? Maar voordat je jezelf volledig onderdompelt in IT-omscholing, wil je natuurlijk eerst een gezellig gesprek hebben om alle ins en outs te ontdekken! Neem vandaag nog die eerste stap door contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je van alle informatie te voorzien die je maar wilt over IT-omscholing.

Wil je ontdekken wat wij voor jou kunnen beteken?

Neem dan gerust contact op via 035 – 539 0957 of stuur een bericht. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Welkom bij Zenda!

Jij en jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! We bieden iedereen een ontwikkeltraject op maat en zorgen ervoor dat jij happy bent! En o ja….iedere IT held heeft bij ons recht op een leaseauto, ongeacht jouw werkervaring! Join the team!
Bekijk vacatures