16 juni 2022 Blog

Kennismaking met onze collega Freek! Check vooral zijn blunder 🤣

Freek werkt sinds maart 2022 als Fieldmanager bij Zenda Support. Hoog tijd om hem eens wat beter te leren kennen!

🎙 Ha Freek, tof dat je team Zenda Support bent komen versterken! Sinds maart 2022 werk je als Fieldmanager bij Zenda Support. Hiervoor was je IT professionals….hoe is deze carrière switch ontstaan?

Ik heb altijd met veel plezier in de IT gewerkt en ook veel verschillende opdracht mogen uitvoeren, maar ik merkte dat er toch iets mistte. Ik ben rond gaan kijken omdat ik iets meer uit de ‘techniek’ wilde, hier had ik minder interesse in. Toen zag ik de functie voor Fieldmanager en dat sprak me direct aan. Het werken met mensen en helpen met hun ontwikkeling en de richting die ze op willen leek me erg leuk.  Deze switch is een juiste keuze geweest!

🎙 Hoe kijk je terug op jouw eerste periode als Fieldmanager?

Positief, ik heb veel kennis gemaakt met iedereen en al veel gesprekken mogen voeren. Bij klanten langs geweest om daar eens binnen te kunnen kijken. Ik heb al erg leuke ervaringen opgedaan!

🎙 Als je een functie als ICT medewerker nou eens vergelijkt met je huidige functie… wat vind je dan het leukst aan deze verandering en waar moest je het meest aan wennen?

Het leukst aan de verandering vind ik dat ik nu kan kijken met professionals welke kant zij op willen en wat zij echt voor zich zien voor hun carrière nu en in de toekomst.  Ik heb aan precies dezelfde kant gezeten als professional in mijn eerste periode bij Zenda, dit was met Melvin die toen nog mijn Fieldmanager was. Het kunnen helpen of advies kunnen geven is iets wat ik echt leuk vind. Het meest wennen was wel een soort van eerste aanspreekpunt zijn, soms in de avond nog gebeld worden of in het weekend was wel iets waar ik even voor moest schakelen. Dat gaat nu goed en probeer ik altijd bereikbaar te zijn voor onze professionals.

🎙Welk advies zou je beginnende ICT-ers meegeven om van hun carrière een succes te maken?

Luister heel goed naar je Fieldmanager 😉. Ga vooral voor het gene wat jij heel leuk vindt. Probeer dit te ontdekken en zet je schouders eronder om dit ook te kunnen bereiken. In de IT moet je altijd blijven leren, dan kan het maar beter met iets zijn wat je echt interessant vindt.

🎙 Wat doe je het liefst na je werk?

Samen met mijn vrouw heb ik 2 honden. Daar gaat lekker veel tijd in zitten en gaan we regelmatig naar het bos of naar het water. Ik vind het ook heerlijk om na een dag werken op de bank te ploffen en lekker een serie kijken en een rustige avond te hebben.

🎙Je nieuwe collega Jesse heeft ook een vraag voor je: Wat was voor jou nou echt een schandelijk moment of gekke situatie?

En bedankt Jesse 😝, moet ik dat nog hier gaan vertellen ook. Het meest erge moment is misschien wel bij mijn vorige werkgever. Ik heb daar een tijdje meegelopen met werkplekbeheer.  Nadat we een ronde hadden gedaan en pc’s hadden vervangen moest ik die terugbrengen naar de kelder. Ik dacht dat ze oud waren en heb ze in de shredder gegooid, dat was niet helemaal de bedoeling. Deze pc’s moesten vervangen worden omdat ze inderdaad niet helemaal goed meer werkten maar dat gingen we zelf oplossen met de bedoeling ze opnieuw in te zetten. Toen ik hier achter kwam lagen er al ongeveer 50 thin clients in 10000 stukjes in de shredder. Oeps…

🎙De volgende die we gaan interviewen is Rens.  Welke vraag moeten wij namens jou aan hem stellen?

Rens, loop je echt zoveel hard of zeg je dit gewoon zodat wij ons lui voelen?

🎙Dank je wel, Freek! Tof dat je onderdeel uitmaakt van team Zenda! En Rens, we zijn benieuwd naar jouw interview!

Ben je ook op zoek naar een toffe nieuwe baan? Of wil je eens praten over een carrière switch? Check dan vooral onze vacatures!